Young woman

FRISK PUST-GARANTI

Er du plaget med dårlig ånde, eller er du bekymret for at du går rundt med dårlig ånde uten at noen sier det til deg? Her er noen gode tips som garanterer frisk pust!

Publisert: 21. februar 2020 kl 01:02

Young woman

Alle opplever å ha dårlig ånde iblant, av ulike årsaker. Det kan være slurving med tannpussen, munntørrhet av ulike årsaker, eller betennelser i munnen. Dårlig tannhygiene er faktisk den vanligste årsaken til dårlig ånde. Belegg bakerst på tungen som ikke blir fjernet med tannpuss, er eksempelvis en vanlig årsak til vond ånde. I tillegg kan mat med mye krydder, fett og/eller meieriprodukter gi dårlig ånde.

Noen opplever også at de får dårlig ånde når de er sultne eller slanker seg, og røyking gjør heller ikke underverker for ånden din.

For de som er plaget med dårlig ånde i det daglige, kan det bli så ille at det går ut over selvtilliten og det sosiale livet.

HVA KAN DU GJØRE SELV

Dårlig ånde forekommer oftest om morgenen, men forsvinner som regel etter at man har spist frokost og pusset tennene. Her er noen generelle tips dersom dette ikke er nok til å ta knekken på dårlig ånde:

Puss tennene godt morgen og kveld, og glem ikke å børste den bakre del av tungen.
Bruk tanntråd eller tannstikkere for å få rengjort skikkelig mellom tennene. Avslutt med munnskyll som gir frisk pust.
Har du mye belegg på tungen, bør du fjerne dette med en tungeskrape.
Er du ofte tørr i munnen kan du stimulere spyttproduksjonen med sukkerfri tyggegummi fra apoteket. Velg en som inneholder sink, så får du i tillegg frisk pust. En oppfriskende munnspray kan også være effektivt.
Spis ofte og regelmessig.

GARANTERT FRISK PUST

SB12 er et patentert munnpleieprodukt, som har en unik sammensetning som nøytraliserer og forhindrer dannelsen av de stoffene som gir opphav til dårlig ånde. SB12 har flere effektive produkter som garanterer frisk pust:

DEN DAGLIGE TANNPLEIEN

SB12 munnskyll har dokumentert effekt mot dårlig ånde i 12 timer. Munnskyllet er utviklet ved Universitetet i Oslo av norske tannleger, og er det eneste på markedet som kan skilte med en slik dokumentasjon. SB12 har flere munnskyll, alle med den samme dokumenterte effekten mot dårlig ånde, men med variasjon i smak og fluorinnhold. SB12 Duo, White og Sensitive er fullverdige fluorskyll. SB12 White gir hvitere tenner og SB12 Sensitive lindrer og beskytter mot ising i tennene. Produktene er egnet til voksne og barn fra 12 år, sliter ikke på emaljen eller fører til ising i tennene. Skal brukes morgen og kveld etter tannpuss. Selges kun på apotek.

FRISK PUST PÅ ET BLUNK

Er du mye på farten? Da kan en forfriskende munnspray være en god løsning for en umiddelbar frisk pust som varer. SB12 Spray passer godt i lommen eller veska, og er perfekt når du trenger å føle deg på topp til et viktig møte eller en date. Også supert for deg som kan få luft og vondt i magen av mye tyggegummi med søtningsstoffer.

SB12 spray inneholder de samme virkestoffene som SB12 munnskyll og nøytraliserer svovelgassene som gir dårlig ånde i opptil 3 timer. Produktet er uten alkohol og har en frisk mintsmak. Til voksne og barn fra 12 år.

OPPFRISKEREN SOM OGSÅ STYRKER TENNENE

SB12 Boost gir umiddelbar oppfriskning i munnen og inneholder sink som motvirker dårlig ånde. Tyggegummien er god å ha på innerlomma eller i veska etter måltider, eller når du kjenner for å friske opp i munnen. I tillegg inneholder den fluor som styrker tennene dine. Kommer i to smaker, Strong Mint eller Eucalyptus White. Effekten varer i opptil 3 timer. SB12 Boost Eucalyptus White gir i tillegg hvitere tenner.

Bruk SB12 Boost ved behov i løpet av dagen som et supplement til SB12 munnskyll. Tyggegummien selges i ditt nærmeste apotek.

Behandlingsformer for MUNN- OG TANDPLEJE

Munn- og tannpleie

SB12

SB12 er et produktserie bestående av blant annet munnskyll som motvirker og forhindrer dårlig ånde.

Munn- og tannpleie

NYHET-SB12

Ønsker du en frisk pust som varer? Vil du motvirke karies? Ønsker du i tillegg å fjerne misfarging på tennene?

Munn- og tandpleje

ANTIX

Antix (aciklovir 5%) er et reseptfritt legemiddel med aciklovir til behandling av munnsår. Fra 12 år.