Young woman

VIPPS! SÅ VAR ANNA VORTEFRI

Anna har hatt sin første fotvorte, men takket være effektiv hjemmebehandling, ble hun raskt vortefri og kan hoppe og sprette uten at det lenger gjør vondt under foten.

Publisert: 19. februar 2020 kl 09:02

Young woman

Anna Louise Barland-Strand (7) hopper paradis i hagen. Føttene er uten både sko og sokker. Anna gleder seg over varme sommerdager og bare føtter.

Men for noen uker siden hadde paradishoppingen gjort vondt i foten.

– Jeg hadde en kul her, og jeg kjente det når jeg gikk, forteller Anna.

INGEN TVIL

Anna ble kvitt fotvorten med VorteFri

– Jeg sjekket under Annas fot. Det var lett å se, for jeg har jo sett en fotvorte før, sier mamma Cathrine Barland Jensen.

Det var Annas første erfaring med fotvorter, men det er ikke uvanlig blant barn. 10-15 prosent av alle skolebarn har vorter, og de smitter fort.

SKOLEBARN ER EKSTRA UTSATT

Grunnen til at skolebarn plages med vorter oftere enn andre, er at immunforsvaret hos barn ikke er helt utviklet og dermed mer utsatt for viruset HPV som gir vorter.

Selv om immunforsvaret som regel tar seg av vorter, kan det ta lang tid, faktisk opptil to år. Og uansett om fotvorten ikke nødvendigvis er plagsom, vil man fort smitte andre dersom vorten ikke behandles.

SMITTET I SVØMMEHALLEN

Anna går på svømmekurs i svømmehallen i nærheten. Cathrine er ganske sikker på at datteren ble smittet i garderoben eller i svømmehallen – steder som er høyt oppe på listen hvor man lett kan bli smittet av fotvorter.

Hjemme ble også lillebror Jacob raskt smittet av Annas fotvorte, forteller mammaen. Og sjansen for at fotvortene blir flere, er statistisk ganske stor.

Det er ikke bare fotvortene som spredte seg i svømmehallen. Foreldrene begynte også å spre erfaringer med ulike behandlinger, og Cathrine fikk flere tips.

GODE RÅD FRA ANDRE FORELDRE

Det første hjemmebehandlingsproduktet som ble forsøkt, ga ingen effekt og gjorde dessuten vondt.

– Så da forsøkte vi oss på et tips fra en annen mamma på svømmekurset, et produkt som vi enkelt fikk tak i på apoteket: VorteFri.

Vi kjøpte VorteFri Original, en liten flaske som inneholder maursyre, forteller mamma Cathrine. Middelet påføres én gang pr. uke og kun på selve vorten med medfølgende q-tips. Vortefri har en dehydrerende effekt og gjør at vorten tørker ut fra innsiden. Dermed får kroppen hjelp til å støte den ut.

VorteFri kan brukes på tynn hud, og dermed barnehud. Også gravide, ammende og diabetikere kan benytte produktet.

SMERTEFRI OG ENKEL BEHANDLING

VorteFri var enkel å bruke og gjorde ikke vondt. Og så er det bra at man kun bruker middelet én gang i uken. Det fungerer fint på barn, sier Cathrine.

Erfaringen med Vortefri ble en positiv oppdagelse. Etter fire uker var Annas fotvorte borte, noe som er rundt snittet av hva som trengs av antall behandlinger før vorten er borte. Men for noen kan det ta noen flere uker, avhengig av hvor stor vorten er, hvor den sitter på kroppen og hvor lenge den har vært der.

RASK BEDRING

  • Det var overraskende at det gikk så smertefritt. Anna hadde ikke vondt under og etter påføringen av VorteFri, forteller Cathrine Barland Jensen.

Den vonde fotvorten ble raskt bedre.

  • Allerede etter første behandling merket Anna forskjell, forteller mamma Cathrine.
  • Det gjorde ikke vondt å trå på foten lenger, forteller Anna fornøyd.

NATURLIG OG EFFEKTIVT MIDDEL

VorteFri Original inneholder maursyre

VorteFri inneholder maursyre som er antiseptisk og biologisk nedbrytbar. En klinisk studie med maursyre i behandling av vorter, viste at 9 av 10 ble vortefrie innen 12 uker, de fleste på kun fire til fem uker.

Maursyre er også hovedingrediensen i VorteFri PEN, som er enkel og praktisk ved behandling av de minste barna. Her skjer påføringen ved hjelp av en liten tusj man trykker forsiktig mot vorten. Begge maursyre produktene kan brukes på barn fra 4 år, men VorteFri Pen kan også brukes på de aller minste, så fremt man vet helt sikkert at det er en vorte og man reduserer påføringen.

Fordi HPV viruset ikke overlever i maursyre, kan både VorteFri Original og Pen brukes av hele familien.

FRYSER BORT VORTENE

Har du større barn som ønsker å bli kvitt vortene raskt, finnes det også fryseprodukter til hjemmebehandling.

VorteFri Freeze fryser bort vorten med dinitrogenoksid som har en temperatur på -80 grader. Dette er det mest effektive fryseproduktet til hjemmebehandling! Etter få sekunder er vortens kjerne ødelagt av kulden og én behandling kan være nok for å bli kvitt vorten.

Alle tre VorteFri produkter finner du på apoteket.

Behandlingsformer for FOTPLEIE

Fotpleie

NALOX

Nalox behandler negler som er rammet av en soppinfeksjon

Fotpleie

VORTEFRI FREEZE

VorteFri FREEZE er en rask hjemmebehandling som effektivt fjerner vorter på hender, armer og føtter.

Fotpleie

VORTEFRI ORIGINAL

VorteFri Original er en unik og effektiv vortebehandling som det kun tar sekunder å applisere.

Fotpleie

VORTEFRI PEN

VorteFri PEN er en unik og effektiv vortebehandling som det kun tar sekunder å applisere.